Laatste nieuws

ISO certificaat

Op 16 mei 2024 is door Certificatie in de zorg de jaarlijkse kwaliteitsmeting gedaan. Hierna is het ISO certificaat voor het komende jaar opnieuw verlengd. 

De auditor heeft mooie complimenten uitgesproken:

  • In alle opzichten is Kasteelsche Hof gegroeid en worden ambities gerealiseerd
  • Een van de ontwikkelingen is de opstart van Onderwijs op Maat waarvoor een leerkracht is aangetrokken. Er is net een eerste traject gestart met een deelnemer, gefinancierd door het samenwerkingsverband. Daarmee is een mooie stap gezet in een specifieke bijdrage voor kinderen die vanwege hun vraag niet meer naar school gaan.  
  • Veel aandacht is gegeven aan het thema veiligheid. Alle medewerkers hebben opnieuw een BHV-training gehad. Deze is op maat gegeven door Paard en BHV.
  • Het is fijn dat de Kasteelsche Hof kan bouwen op een stabiel team. De lijnen met begeleiders zijn kort, alles is bespreekbaar. De sfeer is vriendelijk en gemoedelijk, er wordt geen druk uitgeoefend.
  • Deelnemers worden op maat begeleid. Er wordt meebewogen met de vraag en wat passend is voor een deelnemer. Zo worden ook de groepen samengesteld. Er wordt gekeken waar deelnemers elkaar kunnen versterken.
  • Er wordt methodisch en zichtbaar aan doelen gewerkt. We hebben het mooie effect gezien van het werken met het paard. Deelnemers gaan meestal veel meer ontspannen weer naar huis. Het effect van de begeleiding is zichtbaar in de verhalen die we hebben gehoord. Bijvoorbeeld over een deelneemster die kan uitstromen omdat zij inmiddels stevig in haar schoenen staat en een opleiding kan gaan starten.

De belangrijkste tip die we gekregen hebben tijdens de audit is het delen van onze successen. Vandaar dit stukje! 

Bedankt Irene!

Op 30 april heeft Irene haar laatste werkdag op de Kasteelsche Hof gewerkt. Nadat ze verhuisd is naar de achterhoek, is het werken op de Kasteelsche Hof helaas niet meer haalbaar voor haar.

We gaan Irene allemaal heel erg missen en zijn haar dankbaar voor de fijne tijd! 

Even voorstellen! 

Ik ben Sanne Flipse, een 22-jarige student aan de opleiding Pedagogiek op de HAN.

Met mijn MBO-diploma in paardenhouderij en mijn ORUN-lesbevoegdheid op zak, heb ik de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in de paardensport en op diverse paardenbedrijven. Ik kan ontzettend genieten van de combinatie van paarden en kinderen. Ik kijk ernaar uit om mijn pedagogische kennis, enthousiasme en gevoel voor paarden te gaan combineren op de Kasteelsche Hof! 

Sanne start vanaf mei 2024 met het geven van paardrijlessen en loopt vanaf augustus stage vanuit haar opleiding Pedagogiek.