Het team

De begeleiding wordt verzorgd door pedagogische beroepskrachten. Op deze manier waarborgt Zorg op Maat Kasteelsche Hof deskundige begeleiding die aansluit bij de deelnemers.

 

De Kasteelsche Hof is opgericht door Fédor Scholten en Claudia Arnts. In 2014 is gestart met Zorg op Maat Kasteelsche Hof.  Vanaf 2023 leidt Claudia het bedrijf zelfstandig. 

Claudia: "Ik kan genieten van de saamhorigheid op onze locatie en dat mensen blij zijn om hier te zijn, zowel de collega's als de deelnemers. Het voelt alsof we één grote familie zijn, door de kleinschaligheid van onze organisatie. 

 

Amal (links) en Stacha (rechts) zijn vierdejaars studenten Social Work aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). In de periode september 2023- februari 2024 doen zij onderzoek naar het aanbieden van een alternatieve vorm van onderwijs op de Kasteelsche Hof voor kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school gaan. 

Geke heeft Orthopedagogiek gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze heeft haar werk bij Zorg op Maat Kasteelsche Hof jarenlang gecombineerd met een baan als sociotherapeut bij de logeerhuizen van het Dr. Leo Kannerhuis.  Sinds 2020 werkt ze volledig bij Zorg op Maat Kasteelsche Hof. 

Geke: “Ik werk al vele jaren met plezier bij Zorg op Maat Kasteelsche Hof. Ik geniet van het buiten werken met kinderen en volwassenen. Ik vind het een leuke uitdaging om voor elke deelnemer een plan op maat te maken: iedereen is uniek en heeft iets anders nodig”.

Sanne is een ervaren pedagoog en heeft zich verder gespecialiseerd met haar minor Paarden en Hulpverlening. In 2019 heeft Sanne de vaktraining 'Interventie met het paard' afgerond. Hierdoor mag zij het paard inzetten als middel om te werken aan vaardigheden zoals weerbaarheid en zelfvertrouwen. 

Sanne is tevens ORUN gediplomeerd instructrice paardrijden en verzorgd op de Kasteelsche Hof paardrijlessen voor klanten met een extra zorgvraag. 

Sanne: "Ik vind het belangrijk dat deelnemers zich op hun gemak voelen bij mij en op de Kasteelsche Hof zodat ze vanuit vertrouwen weer tot ontwikkeling komen. Samen kunnen lachen is daarin heel erg belangrijk."

Irene heeft Verpleegkunde gestudeerd en Pedagogiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ze heeft werkervaring opgedaan als ambulant hulpverlener bij Grandcare en als woonbegeleider bij Pluryn op de Winckelsteegh. Daarnaast heeft ze op maneges gewerkt. Irene heeft de ORUN instructeursopleiding gedaan, zodat zij net (aangepaste) paardrijlessen mag geven.  

Irene: "In de buitenlucht op een prachtige locatie samen werken aan ontwikkelingsdoelen die zijn afgestemd op wat de deelnemer nodig heeft; dat is waar we op de Kasteelsche Hof trots op kunnen zijn. Samen kijken we naar de belevingswereld, mogelijkheden en kracht van de deelnemer. Daarbij staat voor mij persoonlijke aandacht, oprechte interesse en humor voorop". 

Marjolijn heeft gestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en is afgestudeerd als sociaal pedagogisch hulpverlener. Daarna heeft ze werkervaring opgedaan in de psychiatrie. Na haar stage bij Zorg op Maat Kasteelsche Hof is zij erg enthousiast geworden en sinds augustus 2018 werkt ze met veel plezier op de Kasteelsche Hof. In 2021 heeft Marjolijn de vaktraining 'Interventie met het paard' afgerond. 
Marjolijn: "Ik vind het belangrijk dat de deelnemers zich veilig en op hun gemak voelen bij mij en op de Kasteelsche Hof. Hierbij sta ik naast de deelnemers en zet ik hun interesses en mogelijkheden (en die van de locatie) in, zodat ze tot ontwikkeling komen". 

Eveline heeft de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool van Arnhem en

Nijmegen gedaan. Ze heeft ruim 14 jaar werkervaring opgedaan bij Stichting Dichterbij, Pluryn en Stichting Rooz. Daarnaast heeft Eveline verschillende opleidingen gedaan in sport, spel en beweging en werkt ze als sportcoach met zoals kinderen als volwassenen. 

Eveline: "De Kasteelsche Hof biedt talloze mogelijkheden om mijn passie sport en bewegen als middel in te kunnen zetten bij het werken aan de doelen van de deelnemers".

Femke heeft HBO Pedagogiek gestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en is daarna (2010) afgestudeerd als Orthopedagoog aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze heeft werkervaring opgedaan binnen Kentalis, het Dr. Leo Kannerhuis en Stumass (onderdeel van stichting JADOS).

Femke: “Ik ben er trots op dat we bij Zorg op Maat Kasteelsche Hof écht kijken naar wat een deelnemer nodig heeft en hoe wij dit mogelijk kunnen maken”.

Janneke heeft de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond in Utrecht. Daarna is ze verder gaan studeren op de Radboud Universiteit en afgestudeerd als psycholoog. Na enkele jaren werkervaring te hebben opgedaan in de preventie en de GGZ, heeft ze de stap naar het onderwijs gezet. Vanaf 2012 werkt ze met veel enthousiasme als docent bij de opleiding Social Work deeltijd op de HAN.

Janneke: "Ik vind het heerlijk om naast mijn baan als docent weer in de praktijk te werken. Ik geniet van de prachtige omgeving en de persoonlijke aandacht en betrokkenheid die voelbaar is op de Kasteelsche Hof. Een plek waar mensen zich snel thuis voelen en waar maatwerk geboden wordt. Ik ben blij dat ik hier een bijdrage aan mag leveren".