Het team

De begeleiding wordt verzorgd door pedagogische beroepskrachten. Op deze manier waarborgt Zorg op Maat Kasteelsche Hof deskundige begeleiding die aansluit bij de deelnemers.

 

De Kasteelsche Hof is opgericht door Fédor Scholten en Claudia Arnts. In 2014 is gestart met Zorg op Maat Kasteelsche Hof.  Sinds 2023 leidt Claudia het bedrijf zelfstandig. 

Claudia: "Ik kan genieten van de saamhorigheid op onze locatie en dat mensen blij zijn om hier te zijn, zowel de collega's als de deelnemers. Het voelt alsof we één grote familie zijn, door de kleinschaligheid van onze organisatie. 

 

Begeleiders

Geke heeft Orthopedagogiek gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze heeft haar werk bij Zorg op Maat Kasteelsche Hof jarenlang gecombineerd met een baan als sociotherapeut bij de logeerhuizen van het Dr. Leo Kannerhuis.  Sinds 2020 werkt ze volledig bij Zorg op Maat Kasteelsche Hof. 

Geke: “Ik werk al vele jaren met plezier bij Zorg op Maat Kasteelsche Hof. Ik geniet van het buiten werken met kinderen en volwassenen. Ik vind het een leuke uitdaging om voor elke deelnemer een plan op maat te maken: iedereen is uniek en heeft iets anders nodig”.

Marjolijn heeft gestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en is afgestudeerd als sociaal pedagogisch hulpverlener. Daarna heeft ze werkervaring opgedaan in de psychiatrie. Na haar stage bij Zorg op Maat Kasteelsche Hof is zij erg enthousiast geworden en sinds augustus 2018 werkt ze met veel plezier op de Kasteelsche Hof. In 2021 heeft Marjolijn de vaktraining 'Interventie met het paard' afgerond. 
Marjolijn: "Ik vind het belangrijk dat de deelnemers zich veilig en op hun gemak voelen bij mij en op de Kasteelsche Hof. Hierbij sta ik naast de deelnemers en zet ik hun interesses en mogelijkheden (en die van de locatie) in, zodat ze tot ontwikkeling komen". 

Merel heeft Pedagogiek gestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarna heeft ze gewerkt als pedagoog in het (speciaal) onderwijs. In 2021 heeft ze de deeltijdopleiding tot leerkracht basisonderwijs (pabo) afgerond en als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt. In deze periode heeft ze verschillende cursussen en trainingen gevolgd, waaronder ACT 4 school. 

Merel: De Kasteelsche Hof is een fijne plek waar mijn passies samen komen: paarden, buiten zijn en deelnemers begeleiden in hun ontwikkelproces. Op de Kasteelsche Hof is er ruimte om deelnemers hun kwaliteiten te laten ontdekken, (zelf)vertrouwen op te bouwen en veerkracht te ontwikkelen. Iedere deelnemer is uniek en leert op zijn manier. Ik vind het heel mooi om mijn ervaring in het onderwijs mee te nemen en deelnemers te ondersteunen bij het terugkeren naar een vorm van onderwijs". 

Stacha studeert Sociaal Werk aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In 2020 is ze afgestudeerd van de dansopleiding in Amsterdam. Ze wil graag dans en Sociaal Werk combineren en is zich nu aan het verdiepen in dans therapie. 

Stacha: “Ik vind het heerlijk om op de mooie locatie van Zorg op Maat Kasteelsche Hof te mogen werken. Ik vind het belangrijk dat alle deelnemers zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn, wat hier ook kan. Samen en op maat gaan we aan de slag met verschillende doelen”.

Eveline heeft de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool van Arnhem en

Nijmegen gedaan. Ze heeft ruim 14 jaar werkervaring opgedaan bij Stichting Dichterbij, Pluryn en Stichting Rooz. Daarnaast heeft Eveline verschillende opleidingen gedaan in sport, spel en beweging en werkt ze als sportcoach met zoals kinderen als volwassenen. 

Eveline: "De Kasteelsche Hof biedt talloze mogelijkheden om mijn passie sport en bewegen als middel in te kunnen zetten bij het werken aan de doelen van de deelnemers".

 Femke heeft HBO Pedagogiek gestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en is in 2010 afgestudeerd als Orthopedagoog aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze heeft werkervaring opgedaan binnen Kentalis, het Dr. Leo Kannerhuis en Stumass (onderdeel van stichting JADOS).

De afgelopen jaren heeft Femke nascholing gevolgd op het gebied van ACT en COMET, een training gericht op het verbeteren van het zelfbeeld.  

Femke: “Ik ben er trots op dat we bij Zorg op Maat Kasteelsche Hof écht kijken naar wat een deelnemer nodig heeft en hoe wij dit mogelijk kunnen maken”.

Janneke heeft de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond in Utrecht. Daarna is ze verder gaan studeren op de Radboud Universiteit en afgestudeerd als psycholoog. Na enkele jaren werkervaring te hebben opgedaan in de preventie en de GGZ, heeft ze de stap naar het onderwijs gezet. Vanaf 2012 werkt ze met veel enthousiasme als docent bij de opleiding Social Work deeltijd op de HAN.

Janneke: "Ik vind het heerlijk om naast mijn baan als docent weer in de praktijk te werken. Ik geniet van de prachtige omgeving en de persoonlijke aandacht en betrokkenheid die voelbaar is op de Kasteelsche Hof. Een plek waar mensen zich snel thuis voelen en waar maatwerk geboden wordt. Ik ben blij dat ik hier een bijdrage aan mag leveren". 

Begeleiders & instructeurs

Sanne van Wely-Sengers is een ervaren pedagoog en heeft zich verder gespecialiseerd met haar minor Paarden en Hulpverlening. In 2019 heeft Sanne de vaktraining 'Interventie met het paard' afgerond. Hierdoor mag zij het paard inzetten als middel om te werken aan vaardigheden zoals weerbaarheid en zelfvertrouwen. 

Sanne is tevens ORUN gediplomeerd instructrice paardrijden en verzorgd op de Kasteelsche Hof paardrijlessen voor klanten met een extra zorgvraag. 

Sanne: "Ik vind het belangrijk dat deelnemers zich op hun gemak voelen bij mij en op de Kasteelsche Hof zodat ze vanuit vertrouwen weer tot ontwikkeling komen. Samen kunnen lachen is daarin heel erg belangrijk."

Sanne Flipse is een 22-jarige student aan de opleiding Pedagogiek op de HAN. Vanaf mei 2024 geeft ze paardrijlessen op de Kasteelsche Hof. Tijdens het studiejaar 2024-2025 loopt Sanne stage vanuit haar opleiding Pedagogiek. 

Sanne: "Met mijn MBO-diploma in paardenhouderij en mijn ORUN-lesbevoegdheid op zak, heb ik de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in de paardensport en op diverse paardenbedrijven. Ik kan ontzettend genieten van de combinatie van paarden en kinderen. Ik kijk ernaar uit om mijn pedagogische kennis, enthousiasme en gevoel voor paarden te gaan combineren op de Kasteelsche Hof!"