De begeleiding

De begeleiding wordt verzorgd door pedagogische beroepskrachten. Op deze manier waarborgt Zorg op Maat Kasteelsche Hof deskundige begeleiding die aansluit bij de deelnemers.

 

De begeleiders werken aan de hand van een individueel begeleidingsplan waarin de begeleidingsbehoefte van iedere deelnemer in kaart is gebracht. Er is begeleiding mogelijk op verschillende momenten en verschillende manieren. Er zijn talloze mogelijkheden om deelnemers vaardigheden aan te leren op en rondom de locatie. Het begeleidingsdoel bepaalt de locatie en het middel dat ingezet wordt.

 

We bieden begeleiding in kleine groepjes. Zo kan de aandacht goed verdeeld worden en is er de mogelijkheid om van elkaar te leren.  Naast groepsbegeleiding wordt Individuele begeleiding aangeboden, voor hulpvragen die nog meer om zorg op maat vragen. 

Het team

Claudia en Fédor zijn de eigenaren van Stalhouderij Kasteelsche Hof. Op het terrein van de stalhouderij zijn zij in 2014 gestart met Zorg op Maat Kasteelsche Hof. 

Claudia en Fédor: "Wij vinden het mooi om te zien wat de rust en ruimte doet met deelnemers.  Het is genieten wanneer iemand weer ontspannen en met een voldaan gevoel huiswaarts gaat".  

 

Sanne is een ervaren pedagoog en heeft zich verder gespecialiseerd met haar minor Paarden en Hulpverlening. Sanne is tevens gediplomeerd instructrice paardrijden en verzorgd op de Kasteelsche Hof paardrijlessen voor klanten met een extra zorgvraag. Eind 2019 heeft Sanne de vaktraining 'Interventie met het paard' afgerond. 

Sanne: "Ik vind het belangrijk dat deelnemers zich op hun gemak voelen bij mij en op de Kasteelsche Hof zodat ze vanuit vertrouwen weer tot ontwikkeling komen. Samen kunnen lachen is daarin erg belangrijk."

 

Geke heeft Orthopedagogiek gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze heeft haar werk bij Zorg op Maat Kasteelsche Hof jarenlang gecombineerd met een baan als sociotherapeut bij de logeerhuizen van het Dr. Leo Kannerhuis.  Sinds 2020 werkt ze volledig bij Zorg op Maat Kasteelsche Hof. 

Geke: “Ik werk al vele jaren met plezier bij Zorg op Maat Kasteelsche Hof. Ik geniet van het buiten werken met kinderen en volwassenen. Ik vind het een leuke uitdaging om voor elke deelnemer een plan op maat te maken: iedereen is uniek en heeft iets anders nodig”.

Marjolijn heeft gestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en is afgestudeerd als sociaal pedagogisch hulpverlener. Daarna heeft ze werkervaring opgedaan in de psychiatrie. Na haar stage bij Zorg op Maat Kasteelsche Hof is zij erg enthousiast geworden en sinds augustus 2018 werkt ze met veel plezier op de Kasteelsche Hof. Sinds  januari 2021 volgt Marjolijn de vaktraining 'Interventie met het paard'. 

Marjolijn: "Ik vind het belangrijk dat de deelnemers zich veilig en op hun gemak voelen bij mij en op de Kasteelsche Hof. Hierbij sta ik naast de deelnemers en zet ik hun interesses en mogelijkheden (en die van de locatie) in, zodat ze tot ontwikkeling komen". 

Eveline heeft de opleiding Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool van Arnhem en

Nijmegen gedaan. Ze heeft ruim 14 jaar werkervaring opgedaan bij Stichting Dichterbij, Pluryn en Stichting Rooz. Daarnaast heeft Eveline verschillende opleidingen gedaan in sport, spel en beweging en werkt ze als sportcoach met zoals kinderen als volwassenen. 

Eveline: "De Kasteelsche Hof biedt talloze mogelijkheden om mijn passie sport en bewegen als middel in te kunnen zetten bij het werken aan de doelen van de deelnemers".

Femke heeft HBO Pedagogiek gestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en is daarna (2010) afgestudeerd als Orthopedagoog aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze heeft werkervaring opgedaan binnen Kentalis, het Dr. Leo Kannerhuis en Stumass (onderdeel van stichting JADOS).

Femke: “Ik geniet van de prachtige omgeving van Zorg op Maat Kasteelsche Hof en zie de mogelijkheden die de locatie biedt voor kinderen en volwassenen om zichzelf te zijn en zichzelf te ontwikkelen met behulp van begeleiding”.

Femke is met zwangerschapsverlof tot begin 2022. Loes neemt haar taken over. 

Loes is afgestudeerd als maatschappelijk werker aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en als orthopedagoge aan Radboud Universiteit Nijmegen. Ze heeft ruim 10 jaar werkervaring opgedaan bij het dr. Leo Kannerhuis, RIBW en in de jeugdzorg. Samen met haar hond is ze een gecertificeerd AAI-team (Animal Assisted Intervention). Dit jaar volgt zij de opleiding kindercoaching met haar hond.

Loes: "Wat een voorrecht om in zo'n natuurrijke, rustige omgeving te mogen werken en deelnemers te mogen ontvangen. Mooi om te zien hoe deelnemers tot rust komen. Ik vind het belangrijk om iedereen in zijn/haar waarde te laten".

Janneke heeft de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond in Utrecht. Daarna is ze verder gaan studeren op de Radboud Universiteit en afgestudeerd als psycholoog. Na enkele jaren werkervaring te hebben opgedaan in de preventie en de GGZ, heeft ze de stap naar het onderwijs gezet. Vanaf 2012 werkt ze met veel enthousiasme als docent bij de opleiding Social Work deeltijd op de HAN.

Janneke: "Ik vind het heerlijk om naast mijn baan als docent weer in de praktijk te werken. Ik geniet van de prachtige omgeving en de persoonlijke aandacht en betrokkenheid die voelbaar is op de Kasteelsche Hof. Een plek waar mensen zich snel thuis voelen en waar maatwerk geboden wordt. Ik ben blij dat ik hier een bijdrage aan mag leveren". 

Chantal heeft gestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en is afgestudeerd als maatschappelijk werker. Naast het werken op de Kasteelsche Hof werkt ze bij SeysCentra. 

Chantal: “Ik vind het mooi om te zien dat iedereen op de Kasteelsche Hof zichzelf mag (en kan) zijn. Ik vind het belangrijk om naast de deelnemers te staan en hen te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen”.